Alta Genetics

Create Value, Build Trust, Deliver Results

Veehouderij kennis
Basiskennis veehouderij
Alles over:

Veehouderij kennis

woensdag, 08 juli 2015

Alta Advantage USA Spotlight: Dairy Dreams

Foto hierboven: Kalf Manager Natalio, Herd Manger, Steve Lambrecht and Operating Partner, Dr. Don Niles.

Aantal melkkoeien: 2850
Melkstal: Dubbel-42 Parallel
Melkproductie 305ME: 31,753 lb 305ME (14,402 kg)
Grond: 120 acres (48 hectares)
Pregnancy Rate: 29%
Aantal medewerkers: 42
Fokdoel: 50% Productie | 50% Gezondheid | 0% Exterieur

Oog voor detail, naleven van protocollen en een focus op het resultaat heeft het personeel van Dairy Dreams geholpen om de enorme resultaten te behalen op alle fronten van deze onderneming.

Succes in de afkalfstal, als bij de jongvee opfok, als in het reproductie programma heeft jaarlijks voor extra nafok gezorgd. Hierdoor zijn recentelijk ook de mogelijkheden ontstaan voor dit Alta Advantage bedrijf om partner te worden van het PEAK Programma om embryo's van extreme genetische waarde in te planten op het bedrijf.

In werkelijkheid behoort één van de vaarskalveren die is geboren op Dairy Dreams bij de Top-10 GTPI van de hele wereld. Hier wordt ze gefotografeerd met het team op het bedrijf.

Het vijf man sterke kalveropfok team samen met het top 10 GTPI vaarskalf geboren op hun bedrijf m.b.v. het PEAK Partner Programma.

 

Dairy Dreams is in gedeeltelijk eigendom van één van de management partners, dierenarts Dr. Don Niles. Hij wordt op het bedrijf bijgestaan door zijn vrouw Ann, die zorgt voor de data en boekhouding en door de bedrijfsleider, Steve Lambrecht, die nu 5 jaar in deze functie op het bedrijf zit. Volgens Don is Steve verantwoordelijk voor het succes van het team in de afkalfstal, reproductie en de kalveropfok.

"Wij waren een bedrijf met veel ideeën over hoe we de zaken wilden aanpakken, maar Steve had de gave om gecompliceerde systemen en protocollen over te brengen aan het personeel. Hij heeft door training en zijn manier van leiding geven ervoor gezorgd dat de werkzaamheden uitgevoerd worden, zoals het moet".

Op de foto rechts staan Dr. Don Niles en zijn vrouw, Ann.

Het begint allemaal in de afkalfstal

Het is de overtuiging van Niles en het team van Dairy Dreams, dat de afkalfstal moet worden gerund alsof het een geboortekliniek is in een ziekenhuis. Daarbij dan nog drie gemotiveerde verloskundigen die 24/7 aanwezig zijn om de afkalvingen te begeleiden. Ieder van hen heeft minimaal 3 jaar ervaring op dit gebied. Hun kennis en het exact volgen van de protocollen heeft eraan bijgedragen dat op het bedrijf minder dan 2% van de kalveren dood wordt geboren.

Het is de overtuiging van Niles en het team van Dairy Dreams, dat de afkalfstal moet worden gerund alsof het een geboortekliniek is in een ziekenhuis. Daarbij dan nog drie gemotiveerde verloskundigen die 24/7 aanwezig zijn om de afkalvingen te begeleiden. Ieder van hen heeft minimaal 3 jaar ervaring op dit gebied. Hun kennis en het exact volgen van de protocollen heeft eraan bijgedragen dat op het bedrijf minder dan 2% van de kalveren dood wordt geboren.

 

Klik hier om meer te weten te komen over Dairy Dreams als voorbeeld bedijf op het gebied van afkalven en hoe zij hun protocollen voor verlossing en pasgeboren kalveren naleven.

Drie van de zes moderne opfok schuren bij Dairy Dreams gebouwd in de zomer van 2015.

Opfok op de juiste manier                     

Elke medewerker van het 5-persoons afkalf-team op Dairy Dreams heeft passie voor het werken met en zorgen voor de pasgeborenen op het bedrijf. Er zijn zes gloednieuwe kalverstallen ingericht volgens de nieuwste innovaties op het gebied van ventilatie en maximale kalf gezondheid en comfort om een gelijkmatig en ideaal klimaat voor de kalveren te verzorgen, zodat de groei optimaal is.

Met een jaarlijkse uitval van minder dan 1% bij het jongvee, zoeken Niles en zijn team nu naar andere manieren om de kwaliteit van hun opfok vergaand te volgen. Als een indicator voor de zorg voor de kalveren, wordt nu het aantal behandelde kalveren bijgehouden. Recentelijk waren van de 3000 stuks jongvee op het bedrijf slechts 3 onder behandeling met antibiotica. Dat is hét bewijs dat het juiste, zorgzame team door het nauwlettend volgen van de juiste protocollen de gezondheid van kalveren kan garanderen, en de noodzaak van behandelen kan voorkomen.

Na het spenen worden de kalveren in groepen van 8 geplaatst in twee grote iglo's.

Drachtig maken en bouwen aan de genetische aanleg

Het reproductie programma op Dairy Dreams is een volledig gesynchroniseerde eerste inseminatie op 67 dagen na afkalven. Volgende inseminaties worden gedaan met verven van de staartkammen voor tochtwaarneming.

In aanvulling op het reproductieprogramma is er veel aandacht voor de vruchtbaarheid in het fokdoel van Dairy Dreams. Met 50% weging op vruchtbaarheid en gezondheid en de andere 50% op eiwit en vet productie, maken ze grote stappen in het verbeteren van de vruchtbaarheidsresultaten op het bedrijf. Sinds de start met het Alta Advantage programma is de Pregnancy Rate gestegen van 23% naar de huidige 29%.

Ook de vrouwelijke dieren op Dairy Dreams worden gerangschikt op het fokdoel van het bedrijf. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om nog sneller vooruit te gaan op de genetische aanleg. De hoogst gerangschikte dieren worden met stieren gecombineerd met de hoogste genetische aanleg, zodat de volgende generatie nog hoger wordt. De laagste dieren dienen als ontvangsters voor embryo’s van het PEAK programma.

De enorme focus en discipline in de afkalfstal, bij de opfok en reproductie heeft Dairy Dream het succes gebracht. Dit geeft ongekende mogelijkheden om hun bedrijf ook genetisch naar het volgende niveau te brengen.

Om de laatste ontwikkelingen op Dairy Dreams zien, volg ze dan op Facebook: https://www.facebook.com/DairyDreamsLlc.
Chrissy Meyer
Chrissy Meyer
US Marketing Manager
cmeyer@altagenetics.com
United States

 
 

Producten & Programma's