Alta Genetics

Create Value, Build Trust, Deliver Results

Vertrouwen op genomic fokwaarden
Alles over:

Vertrouwen op genomic fokwaarden

Wilt u echt kunnen vertrouwen op daadwerkelijke genetische vooruitgang? Vergeet dan niet, dat je deze vooruitgang kunt boeken met Alta’s genoomgeteste selectie van G-Stars, Future Stars en Alta Advantagestieren, ongeacht uw genetische plan.

Vertrouwen op genomic fokwaarden

De 31 nieuwe G-Stars, 11 nieuwe Future Stars en de 23 stieren, exclusief gereserveerd voor de Alta Advantage partnerbedrijven, bieden precies wat u zoekt. Met uitschieters in eigenschappen in elke groep stieren en met verschillende stieren, passend bij verschillende fokdoelen, laat de tabel hieronder duidelijk zien dat er veel vooruitgang is geboekt in productie, gezondheid en exterieur.

 

Vooruitgang met vertrouwen

Voordat stieren op de Alta stierenkaart verschijnen, zijn ze getest op genomics en gezondheid. Alleen de allerbeste stieren worden op de markt gebracht; hiervan zijn we overtuigd, aangezien het testen op genomics zorgt voor een onmiddellijke betrouwbaarheid van bijna 70% op de productie-, gezondheid- en exterieurkenmerken.

Zodra een stier begint met het produceren van sperma, start hij zijn carrière op de “Alta Advantage only lijst” en is dus alleen beschikbaar voor Alta Advantage partnerbedrijven. De nieuwe jonge stieren produceren gewoonweg niet genoeg sperma om direct beschikbaar te zijn voor alle melkveebedrijven wereldwijd. Dus terwijl we werken aan het opbouwen van fokwaarden van deze nieuwe stieren, geven we onze loyale Alta Advantage partnerbedrijven prioritaire toegang tot de nieuwste stieren passend bij hun specifieke (eigen) genetische plannen.  

Vervolgens wordt de stier, mits hij genoeg sperma produceert, toegevoegd aan de lijst met G-Stars. De stieren die de G-Star lijst sieren, zijn direct beschikbaar voor iedereen en bieden een breed scala aan uitschieters op diverse productie-, gezondheid- en exterieureigenschappen. Uit deze elite lijst kunt u een grote selectie van stieren halen, die passen bij uw fokdoel.

Ongeveer een jaar later, nadat zowel informatie over bevruchtend vermogen als geboortegemak zijn vergaard, wordt een beperkt aantal stieren, die zichzelf hebben bewezen bovengemiddeld vruchtbaar te zijn en minder dan 8% scoren voor geboortegemak en doodgeboorte stier, toegevoegd aan de FutureStar lijst.

Gaat u voor de voordelen van genomics, maar heeft u liever bewezen betrouwbaarheid wat betreft bevruchtend vermogen en dochterwaargenomen geboortegemak, dan zijn FutureStars de beste optie. Vergeleken met de beschikbare G-Star en Advantage stieren levert u wat in op productie en gezondheid, maar kunt u er gerust op zijn, dat de kans op een dracht groter is en er meer kalveren blijven leven door het gemakkelijker afkalven. 

Heb wat vertrouwen

Voelt u zich nog steeds niet helemaal op uw gemak bij het gebruik van genomic stieren, kijk dan naar de vergelijking tussen de top van dochterbewezen t.o.v. de top van genomic stieren. Selectie uit de top van de dochterbewezen stieren biedt u een zeer betrouwbare TPI van 2380 gemiddeld.

Echter, de onderstaande tabellen laten zien, dat de snelste genetische vooruitgang zal komen uit de groep genomic stieren, die gemiddeld 230 TPI punten hoger uitkomen dan hun dochterbewezen tegenhangers. 

 

Met dat in het achterhoofd, kunt u er gerust op vertrouwen dat bij het gebruik van een selectie van Advantage, G-Star of Future Star stieren, u genetische vooruitgang zult boeken in de richting van uw eigen fokdoel.Chrissy Meyer
Chrissy Meyer
US Marketing Manager
cmeyer@altagenetics.com
United States

Direct contact

Kantoor  Alta Nederland
Kantoor Alta Nederland info@altagenetics.nl
Alta Inseminatie Service
Alta Inseminatie Service Telefoon: 0800 - 4500 000

Zoek uw contactpersoon hier :
Alta Genetics